Projektet fokuserer på tre parametre: nye opholds- og bevægelsesmuligheder for et bedre byliv, mere grønt og bedre regnvandshåndtering samt større og bedre tilgængelighed for fodgængere og cyklister.
Et andet fokus er optimering af den beplantning, der fungerer som grønne lommer for rekreation og regnvandsopsamling ned gennem hele forløbet, samt etablering af bedre cykelforbindelser og nye opholdsmuligheder, der underbygger Svendborgs Cittaslow motto.
De seks sammenhængende byrum fra Krøyers Have i vest til trapperummet mod havnen i øst bindes sammen af et gennemgående og let genkendeligt element. Grundelementet – en bjælke – fungerer som DNA for de forskellige rumlige organiseringer. I sin simpleste form blot et punkt, en linje eller en søjle, der ved hjælp af et enkelt additionsprincip kan blive til en flade, et stiforløb, en ramme, en kant, en siddeplads, et podie, en mur, et felt eller en trappe. Princippet er fleksibelt i forhold til fremtidige ændringer og kan nemt udvides til at omfatte en serie af mobilt byrumsinventar. Grundelementet har to materielle tilstandsformer: træ og hvidt beton. Bjælken som byrumsmøbel og byrumselement kan simpelt implementeres på forskellig vis, alt efter de forskellige byrums karakterer. På denne måde skabes et sammenbindende element, der indskriver sig i byrummets historie og stemning.
27/01 2012
Portfolie, Projekter