Åbning af udstillingen ‘Art of Many – the right to space’ på Utzon Centret

Åbning af udstillingen ‘Art of Many – the right to space’ på Utzon Centret

Under overskriften ART OF MANY – THE RIGHT TO SPACE præsenteres mere end 130 danske projekter fra 2000 og frem i form af fysiske modeller. En udvalgt samling af både opførte bygninger, ikke-realiserede forslag og mere spekulative projekter i alle skalaer repræsenterende en ny humanisme i danske arkitektur. En arkitektur for mennesker. Alment boligbyggeri, offentlige byggerier, kulturelle og fællesskabsengagerede institutioner, offentlige rum i mange afskygninger, nye bæredygtige strategier og kritiske revisioner af formel systemtænkning og rigid planlægning.

Projekternes humanistiske afsæt underbygges og sættes i kritisk lys af en videoinstallation med den danske arkitekt og byforsker Jan Gehl. En tour de force gennem mere end 50 års byforskning og evidensbaseret forsvar for værdien af arkitektur og byplanlægning med basale menneskelige behov for øje.

Videoinstallationen og hovedudstillingsrummets bearbejdede genopsætning af modeller indrammes af fem dagsordener: ”Exit Utopia”, “Designing Life”, “Pro Community”, “Beyond Luxury” og “Claiming Space”, som på forskellig vis forsøger at fremskrive de mest centrale problemstillinger for en aktuel samfundsengageret danske arkitektur.

 

Utzon_02 Utzon_04 Utzon_05 Utzon_06 Utzon_07 Utzon_03

Image credit: Utzon Center 2016