Moderator ved talk om Aarhus efter pandemien

Moderator ved talk om Aarhus efter pandemien

I forbindelse med arkitekturudstillingen ‘20000000’ i Ridehuset om den aarhusianske natur- og byudvikling i Aarhus Kommune under Aarhus Festuge 2021 afholdes to særlige talks.

 

Talk I – AARHUS EFTER PANDEMIEN inviterer til en talk i hjertet af årets arkitekturudstilling ‘20000000’ i Ridehuset om den aarhusianske natur- og byudvikling for Festugens gæster og besøgende.

Talk I – AARHUS EFTER PANDEMIEN samler op på nogle af de indledende forventninger, som vi havde til den pandemiske påvirkning på vores dagligdagsliv. Som en slags levende status quo-diskussion i en fortsat pandemisk tid om nye byudviklingsmæssige potentialer og muligheder samt udfordringer og begrænsninger.

 

Igennem mere end halvandet års pandemisk undtagelsestilstand er aarhusianerne blevet sat på prøve sammen med resten af verden – i en tid, hvor Aarhus-by fortsat fortættes, lærte vi pludselig at holde afstand.

Byrummene og vores færden heri ændrede sig med ét og byernes velkendte strukturer og funktioner transformerede sig til at stå imod den pandemiske trussel.

Pandemien afviklede og udviklede på én og samme tid – men hvad lærte vi, og hvad skal tages med videre?

Vil den fortsatte pandemiske undtagelsestilstand præge den fremtidige byudvikling på sigt?

Er der opstået nye standarder i vores færden i byens rum, og mon de kommer til at præge udviklingen af vores byer fremadrettet?

 

Hør mere om alt det, når Anne Mette Boye, Aarhus Kommunes Stadsarkitekt, Søren Leth, arkitekt og partner hos SLETH og Marie Stender, senior forsker i antropologi, Aalborg Universitet, deltager i en talk om Aarhus efter pandemien. Arkitekt Boris Brorman Jensen fungerer som moderator for talken.