Mod en kritisk pragmatisme

Mod en kritisk pragmatisme

Tegnestuen BIG står som en af de førende eksponenter for den såkaldte pragmatiske vending i dansk arkitektur. Arkitektur DK bad Boris Brorman Jensen om en kritisk kommentar og en vurdering af hvorvidt BIG og generationen af ligesindede danske tegnestuer også repræsenterer en værdimæssig nyorientering af dansk arkitektur.

 

Der et især et spørgsmål, som trænger sig på: Er der en eller anden form for værdiorientering at finde i innovationsstrømmen?

 

I videnskabens verden er opfindelser, analyser og nyfortolkninger i udgangspunktet langt mere interessante end holdninger og værdidomme, men gælder det også for arkitekturen? Man kan selvfølgelig godt blive ved med at vende tingene på hovedet, for i kulturens verden hersker fantasien som bekendt “næsten ubehersket”. Den eksperimenterende Arkitekt kan blive ved med at finde nye konstruktioner ad absurdum, men nyopdagelser er ikke i sig selv nok til at give en stærk identitet, efter min mening. Der må på et eller andet tidspunkt indføres en mening eller en mission”.

 

Download og læs hele artikel som pdf

Dato

22/12 2009

Kategori

Artikel, Publikationer