Ænder i landskabet: æstetik og produktionsetik

Ænder i landskabet: æstetik og produktionsetik

I fremtiden skal Danmark leve af en mere avanceret ressourceanvendelse, godt design og vedvarende energiudnyttelse – det handler om Reputation Design.

 

Den 6. maj 2002 blev den hollandske sociologiprofessor og kometpolitiker Pim Fortuyn skudt ned uden for en radiostation i Hilversum. Det var et mord, der rystede Holland og dets politiske frisind, og samtidig en begivenhed, der radikalt kom til at ændre den politiske scene i landet. Pim Fortuyn blev myrdet af en dyreværnsaktivist, som ville ‘aktionere’ imod Fortuyns vidtgående forslag til reorganisering af det hollandske landbrug. Fortuyn havde offentligt argumenteret for, at den animalske og vegetabilske produktion, vi kalder for landbrug, skulle systematiseres og omlægges i langt mere rationelle og kompakte anlæg, så Holland kunne frigive noget af sit sparsomme landskab til andre formål. Fortuyn havde bl.a. talt varmt for MVRDVs projekt ’Pig City’”.

 

Læs og download hele Boris Brorman Jensens artikel i temanummeret af ArkitekturDK om moderne industriarkitektur her – og se artiklen om æstetik og produktionsetik i industriarkitekturen i et tidligere nummer af ArkitekturDK via dette link

Dato

01/05 2006

Kategori

Artikel, Publikationer