Den Østjyske Millionby – Danmarks anden storbyregion

Den Østjyske Millionby – Danmarks anden storbyregion

Findes Den Østjyske Millionby overhovedet? Ja måske – begrebet er i al fald blevet en del af fortællingen om Danmarks natur og landskab i den 6. udgave af det topografiske atlas Trap Danmark. Det korte afsnit om Danmarks anden storbyregion er skrevet sammen med Tom Nielsen under kyndig vejledning af kapitelredaktør Gertrud Jørgensen.

 

Trap Danmark er et 34-bindsværk, der beskriver Danmarks natur & landskab, samfund & kultur og alle 98 kommuner. Udgivelsen af den 6. udgave af værket påbegyndtes i 2015 og afsluttes med to ekstra bind om Grønland og Færøerne i 2022. Trap Danmark findes på hjemmesiden www.trap.lex.dk

 

“I de to danmarksbind har 20-30 udvalgte eksperter pr. bind på godt 500 sider tilsammen samlet (….): faktuel viden i tal, historiske og analytiske beskrivelser og vurderinger af den danske folkesjæl og nationens placering i verden. Det kulminerer med en tekst af den amerikanske politolog, filosof og professor ved Johns Hopkins University Francis Fukuyama, som har skrevet om ”at blive som Danmark” som et ideal”.

Morten Mikkelsen, Kristeligt Dagblad

 

 

Dato

07/09 2022

Kategori

Artikel, Publikationer